El desenvolupament social i econòmic de la ciutat

Fecalon reivindica la seva funció estratègica pel desenvolupament social i econòmic de la ciutat

La federació llança la campanya #THEBESTNIGHTBCNBarcelona 20 de setembre de 2022. La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) té com a objectiu defensar els drets dels empresaris del sector i a més a més, promoure un oci de qualitat. Amb aquest esperit, llencem una campanya #THEBESTNIGHTBCN, amb l’objectiu de potenciar i recordar la necessitat de gaudir d’un oci atractiu, segur i saludable tant pel públic autòcton com pel públic estranger que visita Barcelona mitjançant les xarxes socials.

L’acció se centrarà en el civisme, ja que és un dels nostres valors més importants per la convivència ciutadana i donar valor a la gran oferta d’oci de qualitat que té Barcelona. El que intentarem amb aquesta campanya és conscienciar al jovent de tots els efectes negatius que implica la pràctica de «botellons» i, per altra banda, fer un reclam a les administracions públiques perquè no oblidin tot el que va comportar el tancament de l’oci nocturn durant la pandèmia, i reivindicar que l’oci nocturn és un sector fonamental pel desenvolupament turístic i social de Barcelona.

Aquesta campanya anirà dirigida sobretot a persones joves, tant a escala nacional com internacional, que visiten Barcelona. La franja d’edat serà d’entre 16 i 22 anys, ja que són les persones que practiquen més aquests hàbits. Hem de tenir present que el nostre target és un grup de persones que durant els últims dos anys s’han vist afectats pel tancament de l’oci nocturn a causa de la pandèmia i això ha evolucionat en una diferent manera de relacionar-se. L’ús de l’espai públic sense control provoca soroll i problemes de seguretat. El «Botellón» ha estat la pràctica més freqüentada entre la joventut per consumir i divertir-se, fins que ha arribat a un punt preocupant, ja que són moltes les nits on es descontrolen i acaben en baralles causades per la manca de control i seguretat a la via pública.

Situació del sector: Una ciutat sense nit és una ciutat sense dia.

L’oferta lúdica i cultural de Barcelona ha passat un moment realment difícil aquests dos últims anys pandèmics i ha demostrat la seva resiliència com a cap altre sector.

Aquesta Federació ve advertint a les administracions autonòmiques i locals, els problemes de manca d’activitats amb llicència recreativa per oferir oci de qualitat regulat (s’han perdut més de 100.000 places a Barcelona i la seva àrea metropolitana i més de 150 locals), fent que el públic faci ús de l’espai públic o activitats no reglades. El secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, alerta a les administracions «de l’intrusisme pot anar a més en una tardor que es preveu molt complicada, amb l’increment tres i quatre vegades superiors dels costos energètics, l’alimentació o els problemes de subministrament d’alguns productes, a més de la continuïtat del mal ús de l’espai públic.»

Instagram: https://www.instagram.com/p/CiucIMSjl_i/

https://www.facebook.com/1353211616/videos/1061929901134252/

Facebook: https://fb.watch/fFk-OtRF8t/

Twiter: https://twitter.com/ocionocturno

Deptartament de comunicació de FECALON

Tel: 93 3632000 / 670730340